Rijke Pa Arme Pa – Kiyosaki & Lechter [samenvatting]

Rijke-pa-arme-pa-samenvatting

De lessen uit het boek ‘Rijke Pa Arme Pa’. Leer de zes belangrijkste financiële lessen die je niet op school krijgt. Zo geven rijke ouders andere adviezen, zoals niet te gaan werken voor geld.

The Dhandho Investor – Mohnish Pabrai [Samenvatting]

The-dhandho-investor-samenvatting

De lessen uit het boek ‘The Dhandho Investor’. Leer de negen principes die bekende beleggers zoals Buffett & Pabrai succesvol toepassen. Zoals bijvoorbeeld het kopen van simpele bedrijven in een industrie die zeer langzaam verandert.

Bitcoin En Andere Cryptovaluta – Lasterie [samenvatting]

Bitcoin-en-andere-cryptovaluta

De lessen uit het boek ‘Bitcoin en andere cryptovaluta’. Lees hoe de techniek achter cryptovaluta werkt en wat de voor- en nadelen zijn van crypto’s. Zoals bijvoorbeeld het hoge energieverbruik waarmee het samengaat.

The Warren Buffett Stock Portfolio [Samenvatting]

The-warren-buffett-stock-portfolio-samenvatting

De lessen uit het boek ‘Warren Buffett stock portfolio’. Leer hoe je de bedrijven achter de aandelen vindt die Warren Buffett zou kopen. Zo kijkt hij o.a. naar de leeftijd van een bedrijf en hoe consistent de winsten zijn.

Beleggen Voor Dummies – 5e Editie [Samenvatting]

Beleggen-voor-dummies-samenvatting

Een samenvatting van het boek ‘Beleggen voor dummies’. Leer de bekendste manieren om te beleggen en wat de grootste valkuilen zijn bij starters. Zoals bijvoorbeeld het actief handelen in een handvol aandelen.

Daytrading Voor Dummies – Ann C. Logue [Samenvatting]

Daytrading-voor-dummies-samenvatting

Het boek ‘Daytrading voor dummies’ samengevat. Je leert wat daytrading is en wat het niet is. Daarnaast lees je wat je moet weten als beginnende trader. Zo is het anders dan beleggen en is het ook anders dan gokken.

The Little Book Of Behavioral Investing [Samenvatting]

The-little-book-of-behavioral-investing-samenvatting

Het boek ‘The Little Book of Behavioral Investing’ samengevat. Je leest over het gedrag van beleggers. Wat doet de gemiddelde belegger zoal fout? Zo lees je dat vrouwen gemiddeld gezien een beter rendement hebben dan mannen.

Money Management [Samenvatting]

Money-management-samenvatting

Een samenvatting van het boek ‘Money Management’ van Henk Grundmeijer en Martijn Luijckx. Je leest over hoe je verantwoorde risico’s kunt nemen en wat het verschil is tussen gokken en traden.